Gość anna Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witam Moja córka ostatnio złamała rękę w nadgarstku , gips miała 4 tyg. Dopiero na ostatnim rtg, już po zdjęciu gipsu wyraźnie można zauważyć małą plamkę ok.2mm. ortopeda określił ją jako torbiel i powiedział że to nic groźnego oraz kazał przyjść za pół roku. Tą samą rękę złamała też jakieś 1,5 roku temu. Czy torbiel może mieć związek z tymi wypadkami. Nadmienie że córka uprawia taniec towarzyski, czy może bez obaw dalej tańczyć i jak to się leczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Czy torbiel może mieć związek z tymi wypadkami? - tak malutka torbiel na pewno nie miała na to wpływu Nadmienie że córka uprawia taniec towarzyski, czy może bez obaw dalej tańczyć i jak to się leczy? - tak, może tańczyć, a torbiel należy tylko obserwować czyli udać się na kontrolę do ortopedy za pół roku i zapewne będzie jeszcze wykonane kontrolne RTG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weronikA Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam. Mam 13 lat , i mialam torbiel na lewej kości . kość tą miałam złamaną 3 razy . i nic takiego nie robiłam. Raz spadłam z huśtawki .. drugi raz się przewróciłam ZIMĄ . gdzie byłam ciepło ubrana.. ale i tak złamałam rękę. MIałam operacje ... Miałam uzupełnianą kość. Od operacji mineło 2 lata, narazie nic nie boli.. nie miałam tej kosci zlamanej. Myśle, ze pani powinna sie zapytac czy potrzeba operacje. pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi