Gość Ania Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam. Gastroskopia wykazała, że mam nadżerki w żołądku i bakterie helicobacter pylori. Jestem po leczeniu helicobacter antybiotykami. Nie pomogło. Chirurg stwierdził, że nadal mam brać gasec (20mg) - łącznie 3 miesiące. A w ulotce jest napisane że można to przyjmowac maksymalnie przez miesiąc. Powiedziałam lekarzowi, że te tabletki wcale mi nie pomogły, a mimo tego lekarz zdania co do kuracji nie zmienił. Chirurg tez nie był w stanie mi powiedzieć czy powinnam zastosować jakąś dietę. Co robić? Czy sa pokarmy których nie powinno sie przyjmować? Lekarz nie miał na ten temat żadnej wiedzy. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Należy stosować dietę jak w chorobie wrzodowej żołądka lub dwunastnicy. Patrz strona: http://www.echirurgia.pl/diety/dieta_wrzody.htm Gasec można zamienić na inny lek z grupy inhibitorów pompy protonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 jeśli jedno leczenie antybiotykami nie pomogło, powtarza się je( radziłabym zmienic lekarza). Poza tym przy teście na helicobacter, z laboratorium powinni napisać, na które antybiotyki bakteria jest wrażliwa, tak aby antybiotyk zadziałał( ja tak miałam i po jednorazowym leczeniu pozbyłam sie bakterii) . Stosuje się dość ścisłą dietę, ale to powinien lekarz ustalić i myślę ze lepszy jest Controloc niż gasec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi