Gość Łukasz Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 WItam. 1.5 tygodnia temu doznałem złamania kości strzałkowej lewej nogi (zostałem potrącony). Na pogotowiu stwierdzono niewielkie przemieszczenie (kilka mm), nogę usztywniono mi szyną gipsową sięgającą jakieś 10 cm nad kolano. Kilka dni temu na wizycie kontrolnej lekarz stwierdził, że nie ma przesunięcia, więc już nie powinno się zdarzyć i pozwolił stawać na nodze (z kulą). Dzieją się jednak dziwne rzeczy, jak dla mnie niezrozumiałe: gdy podnoszę nogę, czasem coś jakby tam się przesuwa ( w miejscu złamania). Dziś rano, gdy ją podniosłem, też coś jakby się przesunęło,zabolało i wróciło na swoje miejsce. Nie chcę oczywiście kwestionować opinii lekarza uznanego za wybitnego specjalistę, ale czy możliwe że ta kość się przemieszcza? co powinienem zrobić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Trudno mi odpowiedzieć bez bezpośredniego badania. Może to tylko Pana subiektywne odczucie, a być może rzeczywiście odłamy kostne przesuwają cię (przy obciążeniu doszło do ich przesunięcia). Radzę ponownie udać się na kontrolę do ortopedy. Być może konieczne okaże się ponowne kontrolne wykonanie RTG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzej Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 witam!10 czerwca złamałem kosc strzałkowa,mija 4 miesiąc a ja dalej o kulach,poprostu niemoge do konca stanąc,według zdjecia jest ok,cos tam ostoporoza w tym miejscu jest i tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi