Gość Artur Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 3 tygodnie temu połknąłem niewielki kawałek butelki. Otwierając tymbark uszczerbała się szyjka i kawałek jej około cm długości i pół szerokości dość ostry wpadł do butelki. Nieświadomy piłem tymbark i poczułem jak owe szkło przeleciało przez gardło. Nie plułem krwią, więc zbagatelizowałem to. Najadłem się, chipsy oraz duży hamburger bo myślałem, że wyjdzie z kałem. po 2tygodniach podczas wypróżniania się zauważyłem na papierze niewielkie ilości krwi. Nic mi to nie mówiło dopóki nie zaczął kłuć mnie brzuch poniżej pępka z lewej strony. Kłucie nie jest mocne. kuje wtedy gdy naciskam, krew w kale nadal się pojawia niewielkie ilości.W sumie od feralnego połknięcia kawałka szyjki minęło już 3tygodnie. Nie wiem co robić w poniedziałek myślę udać się do lekarza rodzinnego a później na prześwietlenie brzucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Niestety takie objawy mogą świadczyć o wbiciu się i zranieniu śluzówki jelita przez szkło (stąd te dolegliwości bólowe jak i krwawienie z przewodu pokarmowego). Niestety, ale zdjęcie RTG nie wyjaśni sprawy w przypadku szkła ponieważ szkło jest przezierne dla promieni rentgenowskich. Prawdopodobnie będzie Pan wymagał hospitalizacji i obserwacji - zapewne jednym z badan będzie kolonoskopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ns pewno konieczna będzie kolonoskopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 No to zajefajnie */ Ale mogę się nie zgodzić na żadne z tych badań ? w końcu 3 tygodnie już minęło od połknięcia i żadnych objawów oprócz kłucia brzucha i czasami pojawienia się krwi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Nikt wbrew woli pacjenta kolonoskopii nie zrobi, ale wczesniej, czy później widzę tu konieczność tego badania. Proponuję przezwyciężyć wstyd, przezwyciężyć strach - fakt, badanie jest nieprzyjemne bardzo i czym prędzej sprawę, która jest jeszcze bez powikłań poprostu zakończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Byłem dzisiaj u lekarza pierwszego kontaktu. Dostałem skierowanie do chirurga oraz skierowanie na zdjęcie rengenowskie. Pani w pracowni RTG zaśmiała się, że nic nie zobaczymy na tej fotce no ale lekarz rodzinny uważa, że będzie widać cień :). Zobaczymy co jutro chirurg powie. Ale podejrzewam, że w środę trzeba będzie wybrać się do Onkologa i zrobić kolonoskopie koło piątku ... Tak czy owak przez to naciskanie ciągłe brzucha ból jest większy takie dziwne uczucie pełności brzucha mam. Chirurg stwierdził, że szkła nie ma na zdj nie było widać i jak to było tak dawno to go dawno już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zatem skąd bóle i co gorsza krew w kale? I nie zlecono Ci kolonsoskopii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Bóle się zmniejszyły nie są już tak mocne, co do krwi w kale to nie była ona bezpośrednio w stolcu czy też dookoła kupki tylko na końcu przy podcieraniu możliwe, że podrażniony odbyt stąd też krew ... Kolonki nie zlecono. Jak nie przestanie boleć trzeba się będzie ponownie udać do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mikołaj Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Mam podobną sytuację - jak zakończyła się twoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 hallo wiem ze to juz u ciebie stara sprawa. ale jak zakonczyl sie twoj problem?strasznie boli mnie brzuch i nie wiem co robic. czy isc na gastroskopie czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ... Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Wiem nieprzyjemne to jest ja też połknelam kawałek szła wczoraj i już dziś sie boli brzuch takie kłócie czuje. I również mam na papierze troche krwi. Co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominika Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Jestem w ciazy I polknelam kawalek szkla co mam zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jak rozpoznac ze ciecko polknelo wykalaczke? Prosilbym o szybka odpowiedz na dres email lub tutaj. Email to mateusz.arab@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 A opiłki metalu z wkrętarki to mój problem. Opiłki są mniejsze niż milimetr czy więc czy będzie je widać na rtg? Czy mogą wędrować z krwią? Przypadkiem mogłem to zjeść a są tak małe że raczej nie spowodują krwawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mikołaj Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Dlaczego nie pójdziecie do lekarza i tam zasięgniecie porady tylko kierujecie się jakimiś głupotami w Internetach?! Ludzka głupota nie zna jednak granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Mikołaj to co ty tutaj robisz? Internet jest świetnym narzędziem od dzielenia się informacjami/doswiadczeniami etc. A od lekarzy im dluzej trzymamy się z daleka tym dluzej będziemy zdrowsi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Witam Ja dziś połknąłem mały kawałek szkła jednak jak zrobiłem kał na papierze nic nie było. Może wydawało mi się, że coś połknąłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Znaczy nie było krwi na papierze XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi