Gość olek Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 WItam, czy mógłby ktoś ocenic moje zdjęcie rtg. Chodzi o to czy o takim zroście można stawać na noge pełnym cięzarem czy tez troche obciążać. Jak widac na zdjęciu jest kość po 1 stronie zrośnięta, lecz lekarz kazał mi stawac na tą noge i chodzić przy pomocy 1 kuli. Mój problem tkwi w tym, ze nie jestem dokońca pewien i chciałbym żeby ktoś inny ocenił to zdjęcie czy mozna stawac na nodze jeżeli jest 1 część kośći zrośnięta. Czekam na odpowiedz i pozdrawiam PS. wiem ze zdjęcie jest w bardzo slabej jakośći ale może da się to jakoś ocenić biorąc pod uwage ze po lewej stronie jest pełny zrost. Tutaj link http://ifotos.pl/zobacz/RTG-2_qpsrpw.JPG/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Nie wolno diagnozować w ten sposób zdjęć radiologicznych (nieodpowiednia jakoś i rozdzielczość zdjęcia). Dlatego nie będę się na podstawie tak przekazanego zdjęcia wypowiadać tutaj. Skoro lekarz zalecił takie postępowanie jak Pan przedstawił to należy sugerować się jego fachowością i spełniać jego zalecenia. On ma najwięcej informacji na temat Pana kliniki złamania, aby decydować o odpowiednim postępowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi