Gość rafael Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam od 2 lat mam problemy z wątroba hoć lekarze twierdzili że nic mi nie jest wyniki zawsze były ok usg i badania krwi po jakimś czasie wyszło że ggtp jest podwyższone ast i alat ok zacząłem jesc heparagen i zaczeło spadać 4 miesiące temu powtórzyłem usg i krew lekarz stwierdził stłuszczenie I-ego stopnia a krew aspat i alat lekko podwyrzszony ggtp w normie tydzień temu znowu usg i krew odstawiłem heparagen ggtp podwyrzszone i alat a aspat na granicy w usg lekarz stwierdził stłuszczenie III-ego stopnia i naczyniak włosniczkowaty 12mm 3 rużnych lekarzy radiologów i 3 rużne wyniki badań coraz gorsze. czy mozliwe że naczyniak powstał miedzy 2 a 3 badaniem usg czy popszedni lekarze go nie widzieli czy potrzebne jest badanie tomografem komputerowym by wykluczyć raka i czy ten naczyniak kiedys zniknie czy będę go miał do końca życia i jak poradzić se z tym stłuszczeniem czy mogę je cofnąc i naprawić swoja watrobe bo przecierz sie regeneruje i ile czasu to trwa dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 czy mozliwe że naczyniak powstał miedzy 2 a 3 badaniem usg czy popszedni lekarze go nie widzieli - raczej poprzedni lekarze go niezauważyli, zmiany o wymiarach 1 cm średnicy mogą zostać w badaniu USG przeoczone (zależne jest to także od rodzaju aparatu, którym wykonywano badanie) czy potrzebne jest badanie tomografem komputerowym by wykluczyć raka - celem pogłębienia daignostyki można wykonać badanie tomograficzne, ale także właściwym postępowaniem jest obserwacja takiej zmiany czyli co około 6-12 miesięcy USG i czy ten naczyniak kiedys zniknie - nie czy będę go miał do końca życia - tak i jak poradzić sobie z tym stłuszczeniem - tylko dietą niskotłuszczową czy mogę je cofnąc i naprawić swoja watrobe bo przecierz sie regeneruje i ile czasu to trwa - raczej ciężko będzie do tego doprowadzić, ale można chociaż odpowiednim stylem życia zatrzymać ten proces - radzę jeszcze w tej sprawie skonsultować się z hepatologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi