Gość Janina2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Dzień dobry. Mam pytanie miałam zrobione USG we wrześniu a oto jego wynik: *sutki o budowie tłuszczowo-gruczołowej. Za brodawką SL poszerzony do 8 mm przewód mlekowy, widoczny na odcinku 15mm wewnątrz którego znajduje się lita struktura 4,5x3,3mm. W sąsiedztwie naczynia zasilające*. Pod konie października zrobiona była mammografia a oto wynik BI-RADS 1. Była robiona również biopsja a wynik brzmi następująco: *Bezpostaciowe eozynochłonne masy, erytrocyty oraz rozproszone komórki nacieku zapalnego. Strzępy tkanki łącznej*. Pan doktor u którego się leczę dał mi skierowanie na ponowne USG w lutym i zlecił mi obserwację. Byłam także u innego lekarza który powiedział, że to trzeba operować. Nie wiem co mam robić proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Wynik BI-RADS 1 w badaniu mammograficznym jest wynikiem prawidłowym. Zmiana za brodawką sutkową w lewej piersi jest bardzo niewielka i jeśli z niej wykonano biopsję to wynika, że jest to zmiana typu zapalnego (brak cech nowotworu). Myślę, że wystarczającym będzie wykonanie kontrolnego badania USG w lutym przyszłego roku celem ponownej oceny tej zmiany. Jeśli zmiana powiększy się do rozważenia leczenie operacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janina 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 bardzo dziękuję za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi