Gość anna -mama Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 U mojej 12 letniej córki 18.11.2010r stwierdzono po wykonaniu zdjęcia rtg stawu biodrowego MARTWICĘ ASEPTYCZNĄ NA POGRANICZU KOŚCI ŁONOWEJ I KULSZOWEJ o średnicy 13mm. Nie wiem co to jest ,bo lekarz nic nam nie wytłumaczył, córcia ma tylko ograniczyć sport,zajęcia w-f ,skoki. czy to się jakoś leczy????? wspomnę tylko że moją córkę boli kolano przy chodzeniu ,a ostatnio ból promieniował do biodra,. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Tak, w ten sposób leczy się tą patologię. To małe ognisko martwicy. Taka martwica dość często występuje u dzieci na skutek ich dość szybkiego wzrostu. Jedynie odciążenie tej kości powoduje samoistne gojenie się tego stanu. Gojenie trwa około pół do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 witam! mam 18 lat wykryto u mnie martwice kosci kulszowej w wieku 14 lat lekarz powiedzial mi ze choroba trwa od 2 do 5 lat nie ma u mnie zadnych popraw lekarze nie wiedza co maja robic nie cwicze 4 lata na w-f i nie wiem co z tym fantem mam dalej robic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Może warto byłoby w tej sprawie skonsultować się z jakimś ośrodkiem klinicznym ortopedycznym specjalizującym się w takich chorobach. Czasami nawet takie martwice mogą wymagać leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Witam! mam 20 lat w 2006 roku wykryto u mnie martwice kosci kulszowej lekarz powiedzial mi ze choroba trwa od 2 do 6 lat a tu nic sie nie zmienilo minelo 6 lat jest bez popraw boli mnie noga ból promieniuje. lekarze sa bezradni i mowia mi ze nic mi nie bedzie a noga boli mnie caly czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mick Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 zawszee Ci tak będą mówić, bo to nie zagraża Ci życia, a oni opitolą noge chętnie.. musisz zacząć leczyćsię na własną rękę, w google musi coś być aby Ci pomogło, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Szukalem na ten temat w google i nic nie ma */ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi