Gość Dana Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam:-) Panie doktorze, jestem rok po usunięciu tarczycy, teraz jest nadczynna,biorę Euthyrox N150. W Sierpniu złamałam nogę, Pękła mi V kość śródstopia ,podczas stawiania nogi na podłogę:-( pomimo tego że wróciłam już do pracy, to noga nieźle mi dokucza:-( ( w dokumentacji lekarskiej jest opisane: brak zrostu kości) strasznie puchnie. Panie Doktorze, czy nadczynność tarczycy miała wpływ na złamanie nogi? jeśli tak to w jakim stopniu? i czy ból nogi kiedyś minie?... Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Chyba ma Pani niedoczynność tarczycy skoro zażywa Pani preparaty hormonów tarczycy? Tak jak piszę chyba ma Pani niedoczynność z uwagi na sposób leczenia. Niedoczynność może właśnie mieć wpływ na zrost kości i to duży, a nadczynność raczej niewielki wpływ. Ból niestety przy braku zrostu kości może jeszcze bardzo długo występować, nawet miesiącami póki kość nie zrośnie się. Proszę jeszcze raz w tej sprawie udać się na kontrolę do ortopedy. On dokładnie wytłumaczy jaki obecnie powinien być sposób postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dana Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Dziękuje za odpowiedź*-) pisałam nadczynność z tego względu że raz mam niedoczynność a raz nadczynność ( jakoś Endokrynolog nie umie dobrać mi odpowiedniej dawki hormonu)a i objawy kliniczne mam różne, np. tyje,chudne,strasznie się poce, bolą mnie stawy,jestem wiecznie zmęczona,nerwowa.A wracając do nogi, to czy muszę w jakiś sposób uważać na nią? a jeśli chodzi o Ortopedę, to jest dość istotny problem*-( długie terminy czekania na wizytę ( a leczyłam się u chirurga) Lekarz prowadzący nie chciał mnie jeszcze dopuścić do pracy ale będąc na L4 nic nie zyskam a w pracy siedzę więc raczej nie nadwyrężam nogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Na stopę oczywiście trzeba bardzo uważać i nie przeciążać jej. Odciążenie tej kończymy powinno być długotrwałe (kilkumiesięczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi