Gość Aldona Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Dzień dobry!Od 3 miesięcy mam bóle piekące w żołądku czasami w mostku wraz silną zgagą.Towarzyszą temu śluz w kale i dość duże stolce po których wydaleniu mam dreszcze.Przez ból w żołądku nie miałam okresu przez 2 miesiące.Nie potrafię także schudnąć od roku a zawsze miałam niedowagę a teraz jestem prawie otyła pomimo że niejem tłustych potraw bo mam wstręt do mięsa .Obecnie objawy nasilają się przed okresem do tego dochodzą bóle stawów głowy, ciągły ból w dole brzucha po lewej stronie promieniujący do pachwiny, zimne kończyny i praktycznie ciągłe nudności . Usg jamy brzusznej w porządku,OB 29 a w morfologi podwyższone mpv i za mała ilość bazocytów. Od dwóch tygodni pojawiły mi się spore plamy jasnobrązowe szorstkie w dotyku o nieregularnym kształcie na skórze tułowia, ramion oraz obok kolana.Nie które z nich są w bliskim sąsiedztwie z pieprzykami.Rok temu miałam usuwane chirurgicznie zmiany skórne jedną na głowie w postaci guza a drugą na skórze prawej piersi.Czy te plamy na skorze to może być czerniak ?Czy te wszystkie objawy wskazują raczej na chorobę jelit i pochodnych czy ginekologiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Raczej plamy takie nie mają charakteru czerniaka. Oczywiście trzeba w tej sprawie skonsultować się z dermatologiem. Objawy ma Pani różnorodne i mogą wskazywać np. na zaburzenia hormonalne, dlatego radziłbym w tej sprawie skonsultować się z endokrynologiem (ginekologiem też). Zgaga i bóle żołądka mają zapewne podłoże związane z patologią żołądka i przełyku dlatego powinny być zweryfikowane w badaniu gastrologicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi