Gość Małgorzata Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam, poziom mojej bilirubiny to 3,33, robiłam rózne badania, które mogłyby wyjaśnić przyczynę takiego poziomu bilirubiny ale wszystkie wyszły w normie( badanie USG nie uwidoczniło żadnych zmian , ASPAt ALAT bilirubina posrednia całkowita wszystko w normie) jednak białka oczu sa zółte. Szczepiłam sie przeciwko zółtaczce. Czy taki poziom bilirubiny może świadczyć o zespole Gilberta? Lekarz chorób wewnętrznych mówi, że taka moja uroda ale czy jest jakiś sposób na ta *urodę*, gdyż wszyscy lekarze do których chodzę zwracają mi uwagę, że powinnam zbadać się na WZW ze względu na zazółcenie białek. z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Być może to właśnie jeden z zespołów związanych z dysfunkcją enzymów przekształcających bilirubinę w wątrobie (np. zespół Criglera-Najjara, zespół Dubina-Johnsona, zespół Rotora). Raczej nie jest to zespół Gilberta, bo w zespole Gilberta głównie podwyższony jest poziom bilirubiny pośredniej. Najlepiej z tym problemem skonsultować się z hepatologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi