Gość Michał Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam serdecznie.17pażdziernika skręciłem prawą kostkę bardzo poważnie .4 tygodnie w szynie po czym zdjęto mi ją i tyle..zalecenia : nie przemęczać nogi.Nie zrobiono mi nawet prześwietlenia bo mogę stawać na stopie i chodzić lecz odczuwam ból gdy podnoszę stopę poziomo do góry a ból jest nie do wytrzymania..Minęło dopiero 5 dni od momentu zdjęcia gipsu ,i nie spodziewam się zbyt wiele ,lecz niepokoi mnie ten ból -to ból tylko lewej strony kostki prawej nogi.mam pytanie do pana specjalisty czy lekarze nie powinni zrobić mi usg tej kończyny.??..i czy nadal muszę przyjmować fragmin zastrzyki w brzuch mimo iż nie mam już gipsu?zaznaczę że noga na łydce posiada parę siniaków i jest ogólnie spuchnięta na kostkach,bardziej prawa strona. Dziekuję za odpowiedź :}pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 czy lekarze nie powinni zrobić mi usg tej kończyny? - rzadko stosuje się USG w przypadku diagnostyki stawu skokowego USG (zbyt dużo kości w tym miejscu zaburzających sygnał ultrasonograficzny), dlatego nie stosuje się takiego badania w przypadku skręcenia stawu skokowego tylko raczej RTG oraz badanie kliniczne i czy nadal muszę przyjmować fragmin zastrzyki w brzuch mimo iż nie mam już gipsu? - najczęściej zastrzyki z heparyny drobnocząsteczkowej stosuje się jeszcze tydzień po ściągnięciu usztywnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi