Gość Patryk Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Witam. Jestem Patryk, mam 19 lat. Około pół roku temu czułem ból prawego jądra (ból promieniował na prawe udo,towarzyszyło temu opuchlizna moszny), trwało to kilka dni aż udałem się do lekarza. Urolog wykonał USG i stwierdził, że to spermatocele prawdopodobnie spowodowany stanem zapalnym, lekarz zapisał leki przeciwbakteryjne, które pomogły, ból minął. Miesiac później przy wizycie kontrolnej w poradni (u tego samego lekarza). Nie stwierdził żadnych zmian i powiedział że nie trzeba z tym nic robic, chyba ze bede odczówał dyskomfort lub bóle powrócą, wtedy moge się zgłosić. Ból jądra wrócił 2-3 dni temu, znów *promieniuje* na prawe udo. Wydaje mi się, że to jest to samo co ostatnio. I chciałbym się spytać czy mam się niezwłocznie udać do lekarza, czy bóle po jakimś czasie mimo wszystko ustąpią, i czy może to być spowodowane tym, że torbiel powiększa się i toważyszą temu te bóle, lub że to znowu stan zapalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Należy się zgłosić, im wcześniej rozpocznie się leczenie, ty, lepiej. Najprawdopodobniej znów rozwija się zapalenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi