Gość Agnieszka Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Witam, pod koniec ubieglego roku odkrylam, ze mam troszeczke powiekszone wezly chlonne pachowe. Mialam robione ogolne badania (wyszly b.dobrze), usg pach- wykazalo ze mam przy samej skorze lekko powiekszone oba wezly chlonne.Nastepnie mialam robione usg piersi, ktore wykazalo fibroadenoma- potwierdzone biopsja.Ale chirurg ktory mnie leczyl i on osobiscie usuwal mi ta zmiane stwierdzil po badaniu wezlow chlonnych, ze to nie od tej zmiany w piersi sa powiekszone, powiedzial, ze gole sie pod pachami i to od tego sa podraznione. Usunieto zmiane lecz mimo to wezly mam caly czas tak samo powiekszone chociaz zabieg mialam juz pol rolu temu. Mam kontrolno wizyte w grudniu. czy powinnam jeszcze zrobic jakies dodatkowe badania czy nie ma powodu do niepokoju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Najczęściej właśnie węzły chłonne są powiększone jako odczyn na golenie pach. Bardzo wiele kobiet tak ma. Jeśli zmiana usunięta z piersi była rzeczywiście włókniakogruczolakiem to na pewno węzły nie są z tego powodu powiększone. Takie węzły czasami mogą odczynowo zwłóknieć i już na stałe zostają powiększone. Raczej nie ma powodu do niepokoju i wykonywania dodatkowych badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Dziekuje serdecznie za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi