Gość marta Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Mam 18 lat od jakiegoś czasu zauwazyłam ze z moich sutkach wydobywą sie jakby zółtawe - brązowe grudki , a na górnych czesciach piersi mam jakby czerwone podskórne kreski . czy moze byc to coś niepokojącego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler2 Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Tak. Taki stan budzi niepokój, gdyż z gruczołu sutkowego nie powinna wydzielać się żadna wydzielina w stanie, gdy gruczoł sutkowy nie jest w trakcie laktacji (produkcji mleka). Wymaga to głębokiej diagnostyki, a więc badania ręcznego przez najlepiej ginekologa lub chirurga, ocenie USG sutków, pobranie wydzieliny z sutków na badanie mikrobiologiczne (rozmaz) lub cytologiczne. I oczywiście określenie czy nie jest Pani przypadkiem w ciąży (wykonanie testu ciążowego). O wszystkim musi zadecydować lekarz, który będzie badał Pani piersi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 produkcja mleka oraz ciąża na 100 % odpada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Dlatego tak jak piszę należałoby pogłębić diagnostykę o badanie mikrobiologiczne lub także zastanowić się nad badaniem cytologicznym płynu (badanie pod mikroskopem płynu z sutka). O tym musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi