Gość Joanna Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Podczas ciąży zauważyłam na pośladku siną plamkę a pod nią podskórny guzek wielkości około 7-8 mm. Teraz mija juz prawie rok od porodu i ten guzek wciąż tam jest. Sam guzek nie boli, ale od porodu zaczęłam mieć bóle nóg i pośladków, szczególnie pośladka na którym znajduje się guz. Byłam przekonana, że bóle występują w wyniku obciążenia organizmu, porodu itp, I faktycznie z czasem ustąpiły. Jednak od miesiąca bóle znów się nasiły. Boli mnie dolna częsc pleców, nogi i pośladek na któyrm znajduje się ten guzek. Guzek nie powiększył się . Zaczełam mieć obawy, że bołe spowodowane są tym guzkiem, czy to możliwe? Przyznam się , że mam obawy, że może być to jakiś rak a bóle sa związane z przerzutami do kości...Obraz guzka pasowałby do kaszaka, jednak skóra gdzie znajduje się ten guzek jest sina. Proszę o możliwości co to może być? I jaka jest szansa, że to nowotwór złośliwy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Opisana zmiana to prawdopodobnie włókniaczek, którego nie warto nawet usuwać. Bóle pleców, pośladka i nóg spowodowane są raczej dyskopatią odcinka lędźwiowego. Warto w tej sprawie skonsultować się z lekarzem pierwszego kontaktu, który zleci na początek badanie rtg, badanie tanie i łatwo dostępne. Po nim będzie można rozważyć konieczność dalszej diagnostyki i leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi