Gość Tomek Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Złamanie nastąpiło 25 września później przez 4tyg miałem założona szynę gipsową do przed łokcia. Po zdjęciu kciuk jest *wyprostowany* tzn złamana kość nie ma takiego odchylenia jak w prawej ręce tylko jest ułożona prawie równolegle do innych kości palców. Pytanie czy kciuk dojdzie do siebie i jeśli nie czy mogą nastąpić jakieś powikłania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Na pewno należałoby w tej sprawie w chwili obecnej udać się na kontrolę ponownie do ortopedy. On powinien odpowiedzieć na to pytanie. Mnie trudno odpowiedzieć bez bezpośredniego badania. Myślę, że warto byłoby jeszcze udać się w tej sprawie do poradni rehabilitacyjnej. Odpowiedni dobór ćwiczeń i zabiegów rehabilitacyjnych na pewno pomoże w przywróceni prawidłowej funkcji kciuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi