Gość Witek Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam i mam takie pytanie bo miesiąc temu miałem wypadek {zgniotło mi cztery palce miedzy dwoma rolkami} palec środkowy był tyko przecięty wzdłuż ,serdeczny też przecięty i złamany.Rany po zeszyciu już się zagoiły ale dalej bolą mnie opuszki przy dotyku.Palce są spuchnięte i temperatura ich jest wyższa niż reszty ręki ile ten stan będzie się tak utrzymywał?Chirurg u którego się leczę kazał mi ćwiczyć te palce ale mnie bolą bardziej,proszę o jakąś poradę dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Niestety takie dolegliwości mogą jeszcze utrzymywać się bardzo długo. Są one związane z uszkodzeniem drobnych nerwów podczas urazu. Regeneracja takich nerwów jest długotrwała około 6-9 miesięcy. Trzeba zastanowić się czy z tym problemem nie należy jeszcze udać się do poradni rehabilitacyjnej. Zabiegi rehabilitacyjne mogłyby przyspieszyć ten proces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość witek Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Dziękuję za odpowiedź,pewnie będę miał skierowanie na fizykoterapię ale dopiero jak się zagoi palec wskazujący po przeszczepie skóry ostatniego paliczka bo był martwy koniec palca,piątego małego mi amputowali połowę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi