Gość Tomek Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Witam, chcialbym zapytac co moze oznaczac wysoki stan fosfatazy alkalicznej u mojego cztero miesiecznego synka?Dzis wlasnie odebralismy wyniki badan moczu i okazuje sie ze jest 536.20 IU/l przy normie tego laboratorium wynoszacej 82-383.Musze dodac,ze syn jest wczesniakiem (urodzil sie w 35 tygodniu ciazy i w trzeciej dobie zycia wykryto u niego posocznice i zapalenie opon mozgowych).Wyniki morfologi bardzo dobre, wapñ* 2,54 (norma 2,15-2,55), fosfor nieorganiczny 2,35 (1,25-2,1).Chcialbym takze wpomniec, byc moze ma to jakies znaczenie, ze po wyjsciu ze szpitala zrobilismy mu usg jamy brzusznej i bylo podejrzenie zwapnien w lewej nerce. Oczywiscie udamy sie z tymi wynikami do jego pediatry, ale chcialbym miec takze ocene innego specjalisty. Dziekuje bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bogusia 1948 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Nerki położone prawidłowo, prawidłowej wielkości o zachowanym zróżnicowaniu zatokowo- miąższowym.W nerce lewej torbiel centralna śr ok.16 mm,OBIE NERKI BEZ CECH ZASTOJU MOCZU I KAMICY nerka prawa w osi mierzy104 cm, lewa-98. Moczowody są nie poszerzone. Nadciśnienie tętnicze. Czy to jest dziedziczne-choroba nerek? Moje mama miała usuniętą nerkę-zgniła i żyła z jedną 26 lat.W spaniu na plecach mam bóle przy obracanie się na boki. Czy to zmiany związane z nerką czy kręgosłupem? Jestem trenerką basen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi