Gość Grzegorz Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Witam!!!Mam duży problem od 2 lat, a mianowicie mam dziwne bóle pleców,pośladka i bioder.Bolą mię także mięśnie żebrowe.Miałem robione rtg,rezonans magnetyczny kręgosłupa i bioder,badanie krwi HLA B27na seronegatywne zapalenie stawów.Kręgosłup bez zmian ,wszystko w normie,ale ból jest.Najgorzej jest po wysiłku fizycznym gdy wrócę do domu i odpoczywam.Gdy leżę i się przekręcam z tyłu na górze pośladka przy biodrze czuję jak by mi się coś przestawiało.Pykają mi także ścięgna uda gdy kucam.Gdy leżę i kręcę nogą zgiętą w kolanie także coś pyka jak by jakaś kość była wyskoczona lub ścięgno.Co może być przyczyną tego bólu??Strzelania tych ścięgien,chrupotania przy pośladkach??Jakie badania mam wykonać???Może to wina ścięgien,mięśni. Proszę o porady. była wyskoczona lub ścięgno.Co może być przyczyną tego bólu??Strzelania tych ścięgien,chrupotania przy pośladkach??Jakie badania mam wykonać???Może to wina ścięgien,mięśni. Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Co może być przyczyną tego bólu? Strzelania tych ścięgien,chrupotania przy pośladkach? - na pewno diagnostyką i leczeniem powinien zająć się ortopeda, to on powinien po bezpośrednim badaniu zadecydować o dalszym sposobie postępowania i odpowiednich badaniach Jakie badania mam wykonać???Może to wina ścięgien,mięśni. Proszę o porady. była wyskoczona lub ścięgno. Może dolegliwości związane są niedostateczną ilością ilością mazióką stawowej, może jeszcze trzeba by wykonać rezonans magnetyczny stawów biodrowych i kolanowych, a może nawet artroskopię, o wszytskim powinien zadecydować ortopeda Co może być przyczyną tego bólu??Strzelania tych ścięgien,chrupotania przy pośladkach??Jakie badania mam wykonać??? - tak jak pisałęm wyżej oraz dobrze by było wykonać badania w kierunku reumatycznego zapalenia stawów czyli odczyn Waalera-Rosego, latex, ASO, OB, CRP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gn Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 to sa hrząstki tak jest gdy sie cwiczy bez rozgrzewki w tym przypadku morze pomuc np fourfleks na odbudowanie hrząstki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gnom Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 gdy ruszam łokciami coś mi przeskakuje w łokciu niewiem co to jest chyba to od tego ze robiłem pompki bez rozgrzewki przeskakuje mi za każdym razem gdy zginam łokieć prosze o odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi