Gość Zuzanna Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Witam serdecznie, w zeszla sobote mialam rekonstrukcje acl. Po operacji zorientowalam sie ze nie mam czucia w skorze na obszarze polowy przodu podudzia (od rzepki w dol). Wiem ze cos takiego moze wystapic po artroskopii. Nie mniej od wczoraj na tej samej powierzchni pojawil sie bol w trakcie cwiczen rechabilitacyjnych. Wrazenie jakby rozrywania, pieczenia pod skora albo odrywania plastra (tylko duzo mocniejsze). Dokladnie jakbym cos miala oderwac przy rownoczesnym uczuciu narastajacego napiecia. Sensacje pojawiaja sie tylko w momencie prostowania kolana po zgieciu. Rownoczesnie pojawilo sie uczucie dretwienia skory w tym miejscu - od czasu do czasu i nie w trakcie cwiczen. Czy mam z tym udac sie natychmiast do szpitala czy tez moge poczekac do kontroli, ktora bedzie w nastepny piatek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Myślę, że swobodnie z tym problemem można poczekać na wizytę kontrolną. takie dolegliwości związane są z częściowym uszkodzeniem nerwów podskórnych w czasie zabiegu. Dolegliwości te będą powoli się wycofywały w miarę regeneracji nerwu. Niestety, ale regeneracja nerwu może trwać nawet miesiącami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Witam, również jestem po jakim zabiegu i nie czuje w tym samym miejscu skóry jak jak bym był znieczulony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 czyli widzę, że nie jestem jedyna. również miałam rekonstrukcję ACL tydzien temu i nie mam czucia kawałka skóry (od kolana w dół). Lekarz mowil, że mozlwie ze uszkodzono nerw podskórny, ale to minie. mam nadzieję *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witaj Ela, to normalne i powinno minąć nerwy się uszkodziły przy nacięciu skury i się same zregenerują *] najgorsze jest to że trzeba się męczyć jakiś czas w ortezie *] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawek Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 mam tak nawet 2,5 roku po operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sandra Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ja mialam rekonstrukcje acl 23.09.2013 tez niemam czucia od kolana kawalek w dol boli jak niewiem co mam nadzieje ze ten bol szybo minie bo oszalec mozna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANKA Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 witam , mialam rekonstrukcje 19,12,2013 jestem 3 dni po operacji , nie mam czucia od kolana w dol no i nie moge uniesc nogi nawet kilka centymetrow , obojetnie czy siedze czy leze noga sie nie da podniesc , bardzo boli , czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michal Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Witam. Tez nie mam czucia skory na piszczeli. Poza tym boli mnie lydka. Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alfons Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Cy ktokolwiek z was słyszał kiedykolwiek o czymś takim jak znaki interpunkcyjne? Przecież tych komentarzy nie da się czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 10 dni po rekonstrukcji acl noga pieknie sie zzrasta ale nadal brak czucia kosci piszczelowej az do kostki mam nadzieje ze przejdzie :).Moge juz chodzic bez kul i schodzic po schodach. Lekarz ktory mnie naprawial to chyba cudotworca :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Przejdzie, pewnie nie calkiem ale przechodzi. Ja pol roku po aclu i jest duzo lepiej, ale jak sie udezy nawet lekko to rwie dalej :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Tydzień po artroskopi jak zginam kolano do 30 stopni mam podobnie. Poniżej rzepki tak jakby mi ktoś plaster rwał pod kolanem tylko mocniej i pod skórą. Z czuciem w okolicy kolana też niezbyt ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ELA Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Witam Dwa tygodnie temu miałam artroskopie kolana. Była szyta łąkotka. Od tego czasu mam te same objawy, które opisujecie tutaj na forum. Brak czucia skóry od kolana do stopy, podczas wyciągania nogi ból jakby porażenie prądem. Chciałam zapytać czy te objawy Wam minęły? Po jakim czasie? Czy były stosowane leki na tą dolegliwość? Jestem załamana, nie mogę iść na rehabilitację bo ból skóry jest nie do wytrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam serdecznie, chciałbym zapytać czy zdarza się, że po zabiegu rekonstrukcji ACL po kilku dniach od operacji przy wstawaniu i chodzeniu o kulach w łydce po jednej jej stronie czuje się jakby bardzo możny ucisk który jest nie do zniesienia tak jakby jakieś ciśnienie się wytwarzało. Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Jestem miesiąc po artroskopi, robione miałem acl i wycinanie łąkotki, widzę nie tylko ja mam brak czucia w piszczelu, dodatkowo mrowienie i czasem kopanie prądem. Rany już mają blizny, od kilku dni kustykam bez kul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi