Gość Darek Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Panie Doktorze proszę mi wytłumaczyć : 28.09 badania morfologii super enzymy trzustkowe też, USG wykazało tylko coś z wątyrobą, miałem wrzoda dwunastnicy-wyleczony, tweraz jest* zaczerwieniona i obrzękłe kolenko dwunastnicty-pobrano wycinki, Tk wykazało: w lewym płcie wątroby lokalizuje się obszar o nieco obniżonej gęstości odpowiadający w pierwszej kolejkności ogniskowemu stłuszczeniu narządu. W rzucie wyrostka haczykowatego głowy trzustki niehomogenna struktura 30x22mm odgraniczona od otoczenia tkanka. a tak wszystko bez zmian ogniskowych. Czy to może być wznowa raka( 2009 usunieto mi raka głowy trzustki) Ponadto mam silne bóle brzucha promieniująced do pleców oraz problem z oddaniem stolca . Proszę o pomo0c i poradę co robić dalej. Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 na pewno należy w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z onkologiem. Niestety podejrzenie wznowy raka istnieje z uwagi o opis badania TK jak też i przedstawione przez Pana objawy. Być może konieczne okaże się celem pogłębienia diagnostyki wykonanie rezonansu magnetycznego czy też nawet PET-CT. O wszystkim musi zadecydować onkolog. Zmiana jest bardzo mała, ale na pewno wymaga obserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Dziękuje bardzo za tak szybką odpowiedż.Panie doktorze 3.11 mam wizyte u profesora Lampe w katowicach czy mimo to radzi mi Pan udać się do onkologa? Czy takie zmiany leczy się operacyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Proszę najpierw skonsultować się z profesorem. On zaleci dalszy sposób postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi