Gość Michał Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam W styczniu bieżącego roku miałem wypadek snowboardowy - skutek złamanie dalszej nasady kości promieniowej (bez przemieszczenia). Złamanie zrosło się książkowo, a dojście do sprawności zawdzięczam profesjonalnej i intensywnej rehabilitacji - już w czerwcu wspinałem się na ściance. Do rzeczy - moje pytanie brzmi: Jaki typ ochraniaczy na nadgarstki stosować podczas uprawiania sportów na stoku - miękkie czy twarde? Przeszukałem dziesiątki forów i jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskałem. Niektórzy forumowicze twierdzą, że podczas upadku twardy ochraniacz przenosi siły i złamaniu może ulec kość promieniowa lub łokciowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Najlepiej zastosować ochraniacze wygodne *) Na pewno sprzedawca doradzi Panu najodpowiedniejszy model. Przy ochraniaczach miękkich może znów dojść do złamania. W Pana przypadku najgorsze może okazać się ponowne złamanie nasady dalszej kości promieniowej. Stąd lepiej celować w ochraniacze, szczególnie chroniące tą część kończyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gajowy Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam. znalazłem coś takiego: http://levelgloves.cal.pl/technologie#4 Podczas jazdy na desce/nartach polecam co 15 minut rozgrzewkę nadgarstków - na pewno nie zaszkodzi. Radzę też rozkładać upadki na jak największą powierzchnię ciała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi