Gość Marzena Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Miesiąc temu usunięto mi pęcherzyk żółciowy(wodniak) i torbiel na wątrobie. Wynik histopatologiczny z wycinka wątroby ,,drobny fragment tkanki łącznej mogący pochodzić ze ściany torbieli**. USG wątroby ,,W prawym płacie wątroby ognisko dyskretnie niejednorodna - po usunięciu zmiany o charakterze torbieli*. Nadal mam podwyższony alat - 170, aspat - 160, bilirubina - 25. Pomóżcie proszę co to może oznaczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 To zapewne blizna po usunięciu torbieli i pęcherzyka w ten sposób obrazująca się w badaniu USG. Badanie laboratoryjne krwi najlepiej powtórzyć po 24-godzinnej diecie bezmięsnej, beztłuszczowej, lekkostrawnej, bez używek i leków, po 6 godzinach na czczo przed pobraniem krwi. Jeśli nadal wyniki byłyby nieprawidłowe należałoby zastanowić się nad konsultacją z hepatologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marzena Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marzena Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Dzisiej powtórzyłam badanie po 24 - godzinnej diecie bezmięsnej, beztłuszczowej, lekkostrawnej, bez używek i leków, po 6 godzinach na czczo. Wyniki są następujące: ALAT- 25, ASPAT- 29, BILIRUBINA - 21,8, GGTP- 51,4 Czy wszystko jest w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi