Gość Bernatka Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Mam 53 lata , byłam na badaniu osteroporozy (ostropenii )- stawu biodrowego - mój wynik region NECK4 BMD1,7 g/cm2 0.821 Young - ADULT 2 T-Score 84 -1.3 Age- Natched3 Z-Score 89 -0.9 Osoba robiąca badanie powiedziała, że należy zgłosić się do lekarza bo wynik jest zły, a lekarz do którego zgłosiłam się z wynikiem powiedział, że wynik jest dobry. Kogo mam słuchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Jeśli wynik konsultował ortopeda to proszę mu zawierzyć. Ortopedzi są fachowcami w zakresie leczenia osteoporozy. Oni decydują przy jakim zakresie wartości denzytometrycznych włączyć odpowiednie leczenie, kiedy stosować prewencje i odpowiednie postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi