Gość agnieszka Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Witam, mialam robione badania i wyszedl podwyzszony alat, za szesc tyg musze powyorzyc wynik. moja babcia zmarla na raka watraby. czy mnie tez to moze doczytyc, czy jestem w jakies grupie ryzyka ze wzgledu na babcie?? dziekuje z gory za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Nie wiem jak bardzo to ALAT jest podwyższone. Jeśli aktywność tego enzymu jest w niewielkim stopniu podwyższona to nie ma powodu do niepokoju i nie wskazuje to na proces nowotworowy wątroby. Radzę powtórzyć badanie jak zalecił lekarz, ale po całodobowej diecie bezmięsnej, lekkostrawnej, bez używek i leków i 6 godzin na czczo przed badaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witam serdecznie dziś odebrałam wyniki badań i zaniepokoił mnie wynik ast 35U/l i alt 38,1U/l morfologia jest w normie tzn wszystko tak pośrodku ob 8mm czuje się dobrze dwa tygodnie temu odstawiłam antykoncepcję podczas jej brania wyniki ast i alt były w normie, czasami coś tam mnie zaboli po lewej stronie ale nie jest to silny ból. Czy powinnam zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania?? Czy powinnam się tym martwić?? Mam 25 lat. Dziękuję z góry za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 tzn zaboli po prawej stronie mam problem ze stronami:) Chodziło mi o delikatne pobolewanie wątroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi