Gość Karolina Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam. Ponad tydzień temu przeszłam operację wycięcia wyrostka robaczkowego. Dokładne rozpoznanie mojego schorzenia brzmi: zgorzelowe zapalenie wyrostka robaczkowego i rozlane zapalenie otrzewnej. Mam 25 lat. Mój problem tkwi w tym, że cały czas mam wzdęty brzuch w dolnej partii i ciągle mi się odbija. Dodatkowo mogę napisać, że normalnie się wypróżniam, normalnie jem (oczywiście jeszcze nie za dużo i ostrożnie). Jeszcze nie zdjęli mi szwów, ale rana wygląda ładnie. Martwi mnie najbardziej ten spuchnięty brzuch. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Takie objawy wzdęcia jeszcze po usunięciu wyrostka w silnym odczynie zapalnym z zapaleniem otrzewnej mogą się utrzymywać nawet 2-3 tygodnie po zabiegu. Najważniejsze, że oddaje Pani prawidłowe stolce. Wzdęcie brzucha może też być spowodowane zażywanymi lekami (może Pani jakieś zażywa np. antybiotyk). Na wizycie kontrolnej u chirurga proszę zgłosić ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi