Gość Anna Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Bardzo prosze o konsultacje od 1.5 -miesiaca mam bol barku w nocy nasilajacy sie bylam u ortopedy przeswietlenie rtg nic nie wykazalo natomiast usg barku prawego Struktura sciegna miesnia nadgrzebieniowego wyraznie niejednorodna z obecnoscia drobnych ognisk hypoechogenicznych mogocych odpowiadac jego uszkodzeniu.W odcinku obwodowym wzduz brzegu przednio-gornego szczelinowata przestrzen plynowa o nierownej powierzchni 25-4.4 niewielka ilosc plynu 5mm w kaletce podramiennej .Zarys guzka wiekszego nierowny jestem przerazona jakie sa rokowania mam 52 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Takie zmiany świadczą o nadwyrężeniu mięśni przyczepiających się do okolicy stawu barkowego, z odczynem zapalnym. Leczenie zachowawcze, miejscowe także blokady i zabiegi rehabilitacyjne powinny przynieść poprawę i zniesienie dolegliwości związanych z tym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi