Gość Ewa Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Witam, w sierpniu br. przeszłam zabieg plastyki przepukliny mięśnia stopy prawej. zastosowane było znieczulenie podpajęczynówkowe. już 4 dni po zabiegu w miejscu cięcia zrobił się krwiak. lekarz zalecił okłady z lodu a po zdjęciu szwów jeszcze smarowanie Liotonem 1000 stopy. od zabiegu mineło 5 tygodni a ja mam nadal guz na stopie tak jak przed operacją i sama nie wiem czy to krwiak czy nawrót przepukliny, stopa jest spuchnieta i mam słabe czucie w 2 palcach. kontrole u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie. wydaje mi sie ze po tych 5 tygodniach nie powinno być juz żadnego zgrubienia na stopie. dodam ze sama rana goi sie prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Trudno mi odpowiedzieć co może być przyczyną braku wchłonięcia się krwiaka po zabiegu i przedstawionych dolegliwości bez bezpośredniego badania. Albo doszło do zwłóknienia krwiaka albo powstała na nowo przepuklina mięśniowa. Musi Panią kontrolnie zbadać ortopeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 a czy w przypadku zwłóknienia krwiaka jest konieczny zabieg operacyjny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Czasami trzeba właśnie takie zwłókniałego krwiaka usunąć operacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi