Gość Dingo Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Witam, od dłuższego czasu boli mnie prawa ręka tzn. mogę nią operować i wszystko, ale mam ograniczenia - np. potrafię coś upuśćic bo poczuje **prąd** Podnieść coś cięższego bezpośrednio do góry równa się upuszczeniem z bólu. Kiedyś miałam z nią problem, trenuje jazdę na rowerze wyczynowym (BMX) także mam za sobą już wiele wypadków. Ból utrzymuje się od łokcia, do nadgarstka, a z kolei nadgarstek jest niepodobny do tego w lewej ręce i opuchnięty, podczas ruchu czuje ruchy kości, jakby się pocierały i charakterystyczny odgłos **łamania czegoś** Czy to może być złamanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 To raczej nie jest złamanie, ale być może są to jakieś zmiany zwyrodnieniowe w zakresie stawów nadgarstka powstałe po licznych urazach tego miejsca. Ból ręki w czasie podnoszenia może świadczyć o ucisku jakiegoś nerwu w czasie takiej pozycji przez np. zwyrodniałe elementy kostno-stawowe nadgarstka. Na pewno trzeba w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dingo Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 A czy mógłby mi pan powiedzieć, jak przechodziłoby leczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dingo Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 I mam jeszcze jedno pytanie: Czy można iść z tym na izbę przyjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Lekarz stwierdził u mnie pęknięcie 2 kości prawego śródręcza i już prawdopodobnie źle zrośniętą trzecią z nich. miałam wypadek 2,5 miesiąca w pracy i nie wydawał się tak groźny, więc nie został nigdzie zapisany poinformowałam jedynie Managera. Jutro mam się pojawić w szpitalu na Accident and Emergency. Czy będzie to skomplikowany zabieg, czy też może mi tylko gips zało. bardzo się niepokoję, i czekam na poradę. Może ktoś wie czy mogę jakieś odszkodowanie otrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi