Gość Dona Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Miałam złamanie kości promieniowej z przemieszczeniem i częściowo łokciowej nadgarstka, po nastawieniu ręka była 5 tygodni w gipsie. Od 2 tygodni mam ściągnięty gips ręka jeszcze jest opuchnięta i skrzywiona i boli, czy to jest normalne w tym czasie? Od kiedy i jak powinna wyglądać rehabilitacja? Bardzo proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Od 2 tygodni mam ściągnięty gips ręka jeszcze jest opuchnięta i skrzywiona i boli, czy to jest normalne w tym czasie? - niestety tak czasami sie zdarza, że jeszcze po ściągnięciu gipsu występują dolegliwości, oczywiście po ściągnięciu gipsu należny wykonać kontrolne RTG celem oceny prawidłowego zrostu kostnego Od kiedy i jak powinna wyglądać rehabilitacja? - zaraz po ściągnięciu gipsu już powinna zacząć się rehabilitacja, najlepiej w tej sprawie udać się do poradni rehabilitacyjnej, gdzie pouczą Panią jak ćwiczyć i być może zalecą odpowiednie zabiegi rehabilitacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi