Gość KATI Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Proszę o pomoc. Mój synek ma lekkie zapalenie wyrostka robaczkowego - lekarz w pogotowiu powiedział ze jeszcze nie ma powodu go usuwać(- że moze to być na wskutek powiększonych węzłów chłonnych). Miałam do wyboru albo obserwacja w domu ,albo w szpitalu. Kazał podawać biseptol i scopolan, jeżeli jego stan sie pogorszy mam od razu udać się na oddział chirurgiczny. Syn ma 11 lat. Jaką diete mam zastosować bo tego mi nie powiedział.Jeszcze jedno -czy takie leczenie spowoduje ustąpienie stanu zapalnego, bo z tego co słyszałam to wyrostek sie usuwa i nie czeka aż dojdzie do jego rozlania. Trwa to juz 5 dni- jestem zaniepokojona- stan sie utrzymuje ale raczej nie pogarsza-(z resztą skąd mam to wiedziec) ,syn ma obnizoną temperature-34,2stopnia, ciągłe mdłośći,kłucie w boku.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Najlepiej proszę w tej sprawie udać się pilnie do chirurga. Nie leczy się absolutnie zapalenia wyrostka robaczkowego farmakologicznie. Jeśli to rzeczywiście zapalenie wyrostka tylko operacja w trybie pilnym może zlikwidować proces chorobowy. Nie ma na co czekać trzeba pilnie skonsultować się z chirurgiem dziecięcym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Nie jestem lekarzem ale z tego co mi wiadomo to operacja usunięcia wyrostka robaczkowego jest stosunkowo bezpieczna i powikłania raczej się nie zdarzają, nie a na co czekać, jeżeli to ostry wyrostek to trzeba usunąć bo konsekwencje pozostawienia go mogą być tragiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi