Gość Sylwia Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Chciałam zapytać czy robiąc badanie ALT trzeba być całkowicie na czczo ? robiłam to badanie mojemu 2 letniemu synkowi okolo 10 rano i 2 godz wczesniej wypił niecałą szklanke mleka czy to może miec wpływ na inny wynik tz może byc poswyższone alt czy nie ma znaczenia ze wypił to mleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gastro__ Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Tak, do takiego badania należy byc czczo. Najlepiej nie spożywac tłustych posiłków już wieczór wcześniej. Unikac takze należy większego wysiłku fizycznego przed takim badaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 witam ,zrobiłam badanie ALT i dostałam wynik209,9U/L co to może oznaczać.Nigdy nie miałam problemów z wątrobą.Proszę o szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 że jestes chora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi