Gość Marcin Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Witam serdecznie, równo 4 miesiące doszło do wypadku w wyniku którego doznałem złamania kostki bocznej, na której mam druty, zerwania dwóch więzadeł strzałkowo-skokowych i rozwerania więzozrostu piszczelowo strzałkowego w wyniku czego jest on teraz ustabilizowany śrubą. Na czas 4 miesięcy i 2 tygodni po wypadku mam zaplanowany zabieg wyjęcia zespolenia, około miesiąc temu lekarz z poradni otropedycznej zalecił mi zażywanie tabletek o nazwie Arthron Complex w liczbie 3 dziennie (90 sztuk), zauważyłem, że w niedługim czasie zaczął pojawiać się dokuczliwy ból w okolicy kostki zewnętrznej, a więc z tej strony gdzie miałem wkładaną śubę i druty, podczas poruszania się ból momentami jest bardzo silny, nieraz nie mogę po prostu postawić nogi i iść, czasami też noga w okolicy kostki (i troszeczkę wyżej) twardnieje i skóra robi się sina. Czy taki stan jest normalny? Konsultowałem to z lekarzem, który stwierdził, że to wynik znajdowania się ciała obcego w mojej nodze, ale czy na pewno? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Na pewno te dolegliwości nie mają nic wspólnego z zażywanymi lekami. Prawdopodobnie rzeczywiście takie objawy mogą być odzwierciedleniem tkwiącego ciała obcego w kości jak i w tkance podskórnej. To naturalne następstwo takiego leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Dziękuję, chciałem zapytać czy w takim przypadku (tzn. po zabiegu wyjęcia zespolenia) można wspomagać przez jakiś czas staw skokowy jakimś stabilizatorem/ortezą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi