Gość anuleks Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Mój problem polega na tym iż od paru dni odczuwam ból w okolicy rany po wycięciu wyrostka robaczkowego. nie jest to silny ból a raczej denerwujący i kłujący podczas chodzenia i kaszlenia. konsultowałam się z chirurgiem, i zrobiono mi USG. oto jego opis: Wątroba, trzustka, śledziona, pęcherzyk żółciowy( typu zgiętego) . drogi żółciowe, obie nerki w normie. Pęcherz moczowy niedopełniony. w jamie Doulas*a , gółwnie po prawej stronie, owalny niehomogenny, z linijnymi i drobnymi cechami wewnętrznymi obszar płynowy, o wym. ok. 63mm na 54mm. dodam iż operacja przeszła bez komplikacji wyrostek nie był ropny i w 2 dobie wypisano mnie do domu. w tej chwili przyjmuję tabletki przeciw grzybicze, dopochwowe i doustne. jestem też astmatyczką i przyjmuje symbicord, asmenol i telfekso .interesuje mnie też dlaczego moję narządy są typu zgiętego choć miesiąc temu były normalne i o co chodzi z tym płynem. czy jest go dużo czy nie. I co sie robi z tym płynem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Taki płyn sugeruje być może jakiś krwiak pooperacyjny lub płyn wysiękowa typu zapalnego. Nie jest duży i raczej wymaga obserwacji. Oczywiście do rozważenia włączenie antybiotykoterapii. Z wynikiem trzeba skonsultować się z chirurgiem, który wysłał na badanie USG. Dalsze decyzje w tej sprawie musi właśnie podjąć chirurg konsultujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi