Gość marta Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Mam pytanie u mojego chlopaka stwierdzono, ze ma zylaki na jadrach i torbiel. Czeka go operacja. Czy po operacji bedziemy mogli miec dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Oczywiście może zawsze istnieć prawdopodobieństwo zmniejszenia płodności po takim zabiegu. Jednak jeśli nie wykona się takiego zabiegu to prawdopodobieństwo bezpłodności jest dużo większe. Dlatego zabieg ten zabezpiecza przed utratą płodności i likwiduje przyczynę (żylaki i torbiel), więc przynosi więcej pożytku niż miałby wnieść szkody. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Witam Na Prawym jądrze mam torbiel nasienną ,obecnie jest wielkości połowy ziarnka grochu czyli około 8mm.Lekarz zalecił branie leków typu Nelicin,Bactrim przez około 2 tyg-3 tyg. Czuje dyskomfort,delikatny ból i uczucie jakbym cały czas czuł jądro. Nie zalecił zabiegu ponieważ torbiel jest zbyt mała. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi