Gość Aoyama Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Odebrałem dzisiaj wynik morfologii z rozmazem i okazało się, że kilka wskaźników jest podwyższonych: RDW-SD 49,9fl [37-46] MXD% 14,8 % [3-13] PDW 15,fl1 [9-14] Eozynocyty 7% [1-5] oraz obniżone są: Monocyty 1% [3-8] i Lym % 22.4% [25-40]. Chciałbym się dowiedzieć co może być przyczyną tego że niektóre są podwyższone a inne obniżone. Dodam iż jestem miesiąc po ostatnim cyklu chemioterapii uzupełniającej oraz mam złamanie główki kości ramiennej nastawione operacyjnie i zespolone prentami. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Wyniki badania morfologii krwi z rozmazem tylko w niewielkim stopniu są zaburzone. Takie zaburzenie może byc spowodwane przebyciem cyklu chemioteraopeutycznego. Całkowite unormowanie morfologii krwi może nastąpić nawet po około 3 miesiącach od ostateniego cyklu chemioteraputycznego. Obecne odchylenia raczej nie mają znaczenia klinicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi