Gość Karol Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Wątroba o podwyższonej echogeniczności i powiększona,gównie w zakresie płata lewego.Trzustka i śledziona w normie.Pęcherzyk żółciowy o obrysach gładkich bez złogów. Drogi żółciowe nie poszerzone. Nerki bez zastoju i kamicy, każda o wym.ok 125mm. Pęcherz moczowy słabo wypełniony. Aorta nie poszerzona. przy badaniu krwi miałem podwyższone ALT i APS. mam pytanie co to może być i czy jest to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 To może sugerować początkowe stadium marskości wątroby. Radziłbym w tej sprawie jeszcze skonsultować się w poradni hepatologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 a czy to można jakoś leczyć??i czy jest to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Oczywiście stosuje się leki wzmacniające czynność komórek wątroby (np. Heparegen, Hepatil, Essentiale i inne) oraz dieta typu wątrobowego. Oczywiście jak napisałem wyżej kontrola w poradni hepatologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi