Gość kwiatkowska Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Witam, Przez 10 dni *Przenosiłam* wyrostek. Lekarze diagnozowali zatrucie. W końcu 4.sierpnia miałam operację. Wyrostek z perforacją, ropniem i zapalenie otrzewnej. Po 2 tyg w szpitalu wróciłam do domu. Staram odzywiać się lekkostrawnie. Aktualnie mijają 4 tygodnie od operacji i dziś po oddaniu stolca, końcówka wypróźnienia to był śluz. Bardzo boję się tego sluzu... czy to normalne? Nie mam podwyższonej temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Takie okresowe oddanie stolca ze śluzem w niewielkiej ilości jest dość typowe i może zdarzyć się każdej zdrowej osobie. Nie jest to powodem niepokoju. Jeśli śluz wydalany byłby w dużej ilości i często należy z tym problemem udać się do swojego lekarza prowadzącego. Można już swobodnie powrócić do starych nawyków żywieniowych sprzed usunięcia wyrostka robaczkowego i nie stosować diety lekkostrawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi