Gość Marta Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 13 dni temu miałam wycinany wyrostek i po 9 dniach ściągane szwy. Zaraz po operacji zauważyłam że nad blizną znajduję się twarde zgrubienie. Od kilku dni zgrubienie stało sie jakby twardsze i boli jak je naciskam. Dodatkowo mam stan podgorączkowy, cięzko mi się oddycha i jestem słaba. Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Radzę udać się w tej sprawie ponownie na kontrolę do chirurga. Takie objawy jak Pani przedstawia mogą np. świadczyć o powstaniu ropnia w ranie pooperacyjnej (obecnie już bliźnie). Ropień taki może wymagać leczenia zabiegowego (nacięcia i sączkowania) i zastosowania farmakoterapii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ja tez tak mam :( boje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi