Gość Arkadiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 3 tygodnie temu trafilem do szpitala po powrocie z urlopu z silnym bolem w gornej czesci brzucha, plytszym oddechem wymiotami itp. stwierdzono u mnie obrzekowe zapalenie trzustki 2 dni temu wypisano mnie do domu, zalezy mi na jak najszybszym powrocie do pracy, boje sie jednak iz nie przejde badan dokladniej okreslajacych poziom cukru, Wystepuja u mnie dosc spore jego wachania (90-260) Jaki jest mniej wiecej okres unormowania sie jego poziomu? Jutro mam wizyte u diabetologa z szpitala wypisano mnie bez jakiejkolwek insuliny musialem sie wrocic do lekarza chirurga i poprosic o leki obnizajace poziom cukru (w koncu przepisal mi Gluphage 1000) zaznaczajac ze nie on powinien sie tym zajac ale specjalisty w szpitalu nie bylo a wypisujac mnie w piatek w godzinach popoludniowych nie bylem w stanie zoorganizowac wizyty u specjalisty na wczesniej niz poniedzialek poznym popoludniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Takie zaburzenia w wydzielaniu insuliny z wysp trzustkowych co skutkuje zmianami w poziomie glukozy we krwi może jeszcze długotrwale występować po zapaleniu trzustki (nawet kilka miesięcy). Czasami taki stan utrzymuje się na stałe. Leki doustne raczej nie skutkują w takim przypadku jak Pan opisuje. Wymagane jest włączenie insulinoterapii przez specjalistę diabetologa, dlatego z nim w tej sprawie należy się skontaktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi