Gość ela Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witam niepokoją mnie takie zdania w wyniku RM kolana: rzepka z cechami wyraźnego przemieszczenia bocznego.Powierzchnia stawowa rzepki typu II.Zmiany chondromalacyjne chrząstki rzepki w okolicy jej przyśrodkowego brzegu.Pozostała część chrząstki na powierzchni rzepowej i udowej bez zmian.Znacznie zwiększona ilość płynu w stawie.Cechy przerostu błony maziowej widoczne w zachyłku nadrzepkowym.Łąkotka przyśrodkowa nie przemieszczona.W rogu tylnym tej łąkotki liczne zmiany o charakterze degeneracyjnym dochodzące do powierzchni piszczelowej łąkotki i powodującej jej dyskretne rozwarstwienie w tej okolicy.Drobne śródłąkotkowe zmiany degeneracyjne.Lekarz powiedział że to nic takiego.Nie mam pewności już raz mnie tak lekarz zapewniał i wylądowałam w ostatniej chwili z drugim kolanem była osteotomia.Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Takie zmiany patologiczne są dość silnie nasilone i jeśli są połączone z silnymi dolegliwościami mogą wymagać leczenia operacyjnego (myślę, że udałoby się artroskopowo). Oczywiście o dalszym postępowaniu musi ostatecznie zadecydować ortopeda. Jeśli nie ma Pan zaufania do swojego lekarza to proszę skonsultować się bezpośrednio z innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 dziękuję bardzo za odpowiedź.Widocznie mój lekarz nie chce już mnie leczyć na jedno kolano mam już 3 artroskopię i na koniec osteotomie,między czasie zepsuło się drugie kolano miałam już artroskopię i dalej się pogłębia moje zwyrodnienie teraz lekarz mówi że nic takiego się nie dzieje zlecił rechabilitację,kolano puchnie i boli zbiera się woda którą lekarz ściąga.Muszę zmienić lekarza ,który chciał by się zająć a wiem z doświadczenia że jest ciężko,może znacie jakiegoś ortopedę w Warszawie boję się przejść do innego lekarza w tym samy szpitalu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi