Gość Iwona Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Z góry przepraszam za to jeśli umieściłam moje zapytanie w złym dziale.. kwalifikuje sie ono raczej do lekarza internisty. Właśnie odebrałam swoje wyniki z ośrodka zdrowia, i po prostu aż nie dowierzam.. moje OB wynosi 47, gdzie norma jest poniżej 12.. byłam z wynikiem u lekarza ogólnego, ale on stwierdził ze to niemożliwe.. Dodam że od kilku tygodni mam stan podgorączkowy i `rozsadza mnie gorąco`.. chciałabym dojść gdzie w moim organizmie umiejscowił się tak wysoki stan zapalny.. jakie badania najpierw mam wykonać? dodam że przyczyną może być problem z zatokami który mam już od kilu lat, oraz hemoroidy na które się leczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zapewne w Pani organizmie istnieje jakieś ognisko zapalne (być może w zatokach, bo żylaki odbytu jeśli nie dają dolegliwości raczej takiego stanu nie wywołują). Dobrze by było wykonać jeszcze CRP, morfologię z rozmazem krwi i skonsultować się z laryngologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danuta Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 mam bardzo wysokie ob77 -boli mnie strasznie ramie mam skierowanie do reumatologa ale poza tym nic wiecej nie boli czy tenból jest niebezpieczny dla organizmu proszę o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Trzeba na pewno udać się z tym problemem do reumatologa. Prawdopodobnie bóle są związane ze zwyrodnieniem reumatycznym stawu barkowego. Trzeba by zastanowić się nad wykonaniem RTG stawu barkowego oraz odcinak szyjnego kręgosłupa (bóle mogą być związane z patologią tych elementów ciała). O wszystkim zadecyduje reumatolog po bezpośrednim badaniu. Bóle zapewne mają charakter przewlekły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi