Gość Krzysztof Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Mam 27 lat. Dokonałem zabiegu obrzezania. Urolog podczas obrzezania (usunięcie napletka i wędzidełka)użył nierozpuszczalnych szwów (około 30 sztuk). Mam pytania: 1. Czy podczas ściągania szwów będzie bardzo bolało (mam świadomość ze może być ból, bo teraz mając szwy boli), jak tak to czy czy prosić o znieczulenie? 2. Penis po zabiegu sporo przybrał w obwodzie, spuchnął. Czy opuchlizna zejdzie czy trzeba nakłuwać penisa igłą, by opuchlizna zeszła? 3. teraz mając szwy odczuwam ból i pieczenie, szczególnie podczas wzwodów. Czy ból powinien już dawno minąć - zaznaczam, że jestem 5 dni po zabiegu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Znieczulenie nie będzie konieczne. Samo podanie znieczulenia będzie bardziej bolesne. Co do obrzęku to sam ustąpi. Nie trzeba, a wręcz nie należy posługiwać się tu igłą, która może doprowadzić jedynie do zakażenia. Ból może jeszcze występować, szczególnie przy obecnych szwach i wzwodach. Proszę nie martwić się na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolek Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Sciaganie szwów *przynajmniej w moim przypadku *)* swędzialo *) wiec nic sie nie bój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Szczęściarz, ja z bólu umierałem a po zabiegu z gabinetu ze łzami w oczach wyszedłem. Wszysyko przed to pikuś.. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alan Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 ja tez się boję bo będę mieć zdejmowane jak głupi po nocach szukam czy zdejmowanie szwów boli.stres mnie zrzera jak nigdy nawet przed operacją się tak nie bałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi