Gość Sylwia Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Witam. Około roku temu pojawiła się z tyłu mojego kolana wyraźna narośl, po badaniach lekarzy i usg stwierdzono torbiel bakera. Przeszłam kilkanaście bezskutecznych wyciągań, fizykoterapie oraz parę operacji po których zapewniano mnie że nie powinno być już z tym problemów było to oczyszczanie i zszycie ścięgien o ile się nie myle. Okazało się to bezskuteczne gdyż po miesiącu narośl spowrotem wróciła do której dołączyły się bóle. Miałam wrażenie podczas rozmowy z lekarzem że nie wie do końca co z tym zrobić więc zapytałam czy nie lepiej by to było wyciągać co miesiąc, bądź w okresie letnim mając nadzieje że być może z czasem to ustąpi-usłyszałam odpowiedź że niestety nie, gdyż możliwe jest przerodzenie się torbiela w guza. Chciałabym się dowiedzieć czy jest jakiś lekarz specjalizujący się w tego rodzaju sprawach do którego warto się wybrać i co z tym fantem dalej począć... Liczę na pomoc i dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Praktycznie nie ma takich lekarzy specjalizujących się tylko w leczeniu torbieli Bakera. Oczywiście leczeniem zajmują się ortopedzi. Można jeszcze z tym problemem skonsultować się z jakim ośrodkiem klinicznym ortopedycznym, gdzie uzyska się fachowej porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi