Gość Przemek Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Jestem 2 miesiące po operacji żylaków powrozka nasiennego po lewej stronie.Byłem około 1,5 tyg. temu na usg i przy próbie Valsalvy żylaki się nie powiększają.Mają 1,4mm.Lekarz powiedział że mogę już wszystko robi,jeździć rowerem grac w piłkę itd.Ja cały czas boje się że one znowu wrócą i będzie mnie czekała kolejna operacja?Czasami boli mi lewe jądra i podbrzusze np:gdy się wysilam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Proszę się nie obawiać nie powinny nawrócić, a wręcz jeszcze bardziej się wchłoną. Bóle takie jak Pan opisuje jeszcze do 3 miesięcy po tym zabiegu mogą występować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Już po tych 3 miesiącach mogę się już normalnie wysilać.To jeśli te żyły zostały podwiązane to już więcej nie wrócą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Tak, można po tym okresie w pełni być aktywnym fizycznie. Nawroty po takim zabiegu nie powinny występować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Czy jeśli zostały około 2 tygodnie do trzech miesięcy i tylko czasami boli podbrzusze i jądro to mogę już rowerem jeździ po 20 -30km albo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi