Gość Arkadia Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam, odebrałam wyniki badań. Miałam zlecone TSH, cholesterol i glukozę, gdyż podejrzewano u mnie niedoczynność tarczycy ( objawy: kołatanie serca, mocne bicie przy niskim ciśnieniu, szybkie męczenie się, zadyszki, senność itp ). Oto wyniki: TSH 3 generacja - 2,058 ( ref. 0,47 - 4,47 ) Cholesterol - 224 - norma * 200 Glukoza 87,9 - norma 106 O czym może świadczyć ten podwyższony cholesterol, gdy TSH w normie? Czy konieczne sa dalsze badania w kierunku tarczycy? Dodam, że we wrześniu idę na oddział endokrynologiczny na badania, gdyż wycięto mi wyrostek z rakowiakiem. Czy ma to jakiś związek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 O czym może świadczyć ten podwyższony cholesterol, gdy TSH w normie? - to świadczy o samoistnym podwyższeniu cholesterolu nie mające związku z tarczycą, radzę badanie powtórzyć po 24 godzinnej diecie bezmięsnej, beztłuszczowej, lekkostrawnej, 6 godzin przed badaniem trzeba być na czczo, zrobić cały profil lipidowy, a nie tylko cholesterol całkowity Czy konieczne sa dalsze badania w kierunku tarczycy? - raczej nie ma takiej konieczności, jeśli tarczyca także fizykalnie nie jest zmieniona (niepowiększona, bez guzków i innych zmian morfologicznych) Dodam, że we wrześniu idę na oddział endokrynologiczny na badania, gdyż wycięto mi wyrostek z rakowiakiem. Czy ma to jakiś związek? - objawy jakie Pani opisuje mogą być związane z rakowiakiem, który wydziela różne hormony, trzeba by wykonać większy panel badań hormonalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowa Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 od ponad roku staram się o dziecko ale nic, mam 29lat i synka 8lat, moje wyniki to prolaktyna 13,97 ng/ml, TSH 0,89, glukoza 96mg/dl, i chlesterol 200mg/dl, moje miesiączki od 9 miesięcy są ubogie i nieregularne co jest nie tak pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Wyniki nie odbiegają od normy. Raczej nie tu tkwi problem z zajściem w ciąże. Trzeba oczywiście ten problem skonsultować z ginekologiem. On zbada dokładnie, być może wykona przezpochwowe USG, zaleci odpowiednie dodatkowe badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stanislawa Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 mialam,cholesterol,przetem,165,a,teraz,mam,224inie,wiem,co,mam,zrobic,czym,grozi,podwyzszomy,cholerterol,jakie,sa,skutki,co,morzna,jesc,aconie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi