Gość Wojtek Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Silny ból lewego biodra z tyłu rozpoczął się wieczorem, rano zgłosiłem sie do lek. rodzinnego, przepisał ketonal i butapirazol do smarowania i polecił prześwietlic kręgosłup, / nie dał skierowania!/niby troche ulżyło ale zaczęła boleć lewa noga nie mogłem chodzić,na udzie od zewnętrznej strony nam takie jakby martwe miejsce , jak dotykam nic nie czuję.Dzis rozbolała mnie lewa noga w kostce , nie mogę chodzić.Kilka lat temu stwierdzono u mnie w usg cystę podkolanową , w tym właśnie czasie jak zaczęły się te bóle o których piszę powyżej zauważyłem,że owa cysta zniknęła, pod kolanem wszystko gładko nic nie wyczuwam. Czy zniknięcie tej cysty może miec związek z bólami nogi, pojawiającymi się właśnie w różnych miejscach? Czy to może być martwica, mięśnia lub kości np. kręgosłupa? Cz muszę natychmiast do specjalisty? Bardzo proszę o możliwie szybką odpowiedż. Jestem bardzo zaniepokojony, ponieważ w mojej przychodni /okres urlopowy/jest tylko ten jeden lekarz / u którego byłem/, nie napisał zwolnienia, bo stwierdził,że nie możę,nie dał skierowania do specjalisty , ani na badania, chodzę do pracy, i jestem juz tym wykończony- bólem. Maja lekarz rodzinna wraca dopiero we wrześniu. Nie stac mnie też na prywatne wizyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Czy zniknięcie tej cysty może miec związek z bólami nogi, pojawiającymi się właśnie w różnych miejscach? - myślę, że nie ma nic z tym wspólnego, cysta być może wchłonęła się, ale ból zapewne pochodzi z powodu patologii w zakresie kręgosłupa Czy to może być martwica, mięśnia lub kości np. kręgosłupa? - to nie martwica, zapewne na skutek ucisku kręgosłupa na ujścia korzeni nerwowych doszło do zaburzeń w unerwieniu przejawiającym się właśnie zaburzeniami czucie (uczuciem martwicy) Cz muszę natychmiast do specjalisty? - na początku najlepiej byłoby wykonać RTG odcinaka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa, a następnie ewentualnie skonsultować się z neurologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi