Gość Beata Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Rok temu zauwazylam na powiekach sucha skore, okolice oczu byly bardzo czerwone ,i sine. Z dnia na dzien ubywalo mi energii, bylo mi zimno, brak apetytu na jedzenie i na zycie. Rozne bole chodzly po calym ciele.Zaczela sie wedrowka po gabinetach ,rozne badania-byly w normie.Badania hormonow wykazaly ze moj organizm nie produkuje wystarczajace ilosci * hormonu wzrostu i hormonu stresu.Zalecenie lekarza,* przyjmowac hydrokortyzol w razie potrzeby, tzn. przed stresujacym spotkaniem, przed wzmozonymi emocjami...wiosna pojawily sie dolegliwosci w okolicach brzucha,calej powierzchni, od zeber do pachwin i przechodzil az do nerek . Uciskowe ,ostre ciete, jak tez kolka z lewej strony pod zebrem. Nie wchodzilo mi jedzenie, czulam sie pelna, pojawil sie stan zapalny. Przez miesiac pomagalam jelitom herbatkami i masazami aby zaczely pracowac.Po Colonoskopi i Endoskpi lekarz stwierdzila ze mam zrosty na jelitach.Mozliwe ze to po operacji wyrostka, ktora mialam 30 lat temu czy to jest mozliwe , po tylu latach?Jak dalej zyc , co robic zeby nie dostac skretu jelit , czy stres jest tez powodem boli? Czy do konca zycia bede miala bole brzucha? jak sie pozbyc boli? jak zapobiegac aby nie doszlo do dyskonfortu.Prosze o udzielenie mi jakis wskazowek, odchodze juz od zmyslow. Dziekuje ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Czy moje wczesniejsze objawy: suchej skory na powiekach, brak energii, brak apetytu na jedzenie i zycie, czy maja zwiazek ze zrostami na jelitach? Cala jesien i zime siedzialam w domu, zmuszajac sie do *zycia*, psychika byla w *piwnicy*.Czy siedzenie ,brak ruchow ma zwiazek z powstaniem zrostow ,po 30 latach od operacji? Czy jest specjalna dieta przy tego typu *zjawisku*.Zapomnialam wczoraj dodac te rowniez istotne sprawy i pytania, mam problemy z pamiecia,zyje ponad 6 lat w stresie , Prosze o wskazowki jak *zaakceptowac moje zrosty*, i zyc bez strachu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Mozliwe ze to po operacji wyrostka, ktora mialam 30 lat temu czy to jest mozliwe , po tylu latach? - tak zrosty mogą powstawać powoli nawet przez kilkadziesiąt lat albo też powstały wcześniej tylko ujawniły swą obecność teraz Jak dalej zyc , co robic zeby nie dostac skretu jelit , czy stres jest tez powodem boli? - dieta bogatobłonnikowa przeciwdziałająca zaparciom, leki normujące pracę jelit, o leczeniu powinien zadecydować lekarz prowadzący - stres może wzmagać objawy złej pracy jelit Czy do konca zycia bede miala bole brzucha? - niestety tak może być, mogą być okresy silniejszych dolegliwości i słabszych jak sie pozbyc boli? jak zapobiegac aby nie doszlo do dyskonfortu - są odpowiednie leki normujące pracę jelit, działające przy okazji przeciwbólowo, o ich zastosowaniu zadecyduje lekarz prowadzący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Czy moje wczesniejsze objawy: suchej skory na powiekach, brak energii, brak apetytu na jedzenie i zycie, czy maja zwiazek ze zrostami na jelitach? - nie, to raczej objawy depresji Czy siedzenie ,brak ruchow ma zwiazek z powstaniem zrostow ,po 30 latach od operacji? - nie Czy jest specjalna dieta przy tego typu *zjawisku*? - nie ma Prosze o wskazowki jak *zaakceptowac moje zrosty*, i zyc bez strachu . - można w tym przypadku zastosować łagodne środki przeciwdepresyjne łagodzące objawy będące skutkiem napięcia psychicznego związanego z dolegliwościami, można tez skonsultować się z psychologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi