Gość Alicja Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam, moja siostrzenica 27.07 (wtorek) złamała kośc ramienną z przemieszczeniem w Niemczech, tam też ją zoperowali. Była tam do niedzieli i lekarze powiedzieli, że wszystko jest w porządku i że opatrunek gipsowy musi miec 4-6 tygodni, później będzie miała wyciągnięte druty. Siostra dzisiaj pojechała na konsultację z chirurgiem (2 tyg. po operacji) ten stwierdził iż opatrunek można już zdjąc i wpakował jej rękę w rękaw. Zastanawia mnie to czy 2 tygodnie unieruchomienia to nie jest za mało ? Dziecko ma 6 lat, niech upadnie, uderzy się w tą rękę.. co wtedy? Nie chcę podważac decyzji lekarza, ale czy to postępowanie jest prawidłowe ? Siostra również pytała o fizykoterapie, lekarz stwierdził iż nie jest w ogóle dziecku potrzebna.. Z tego co się orientuję pole magnetyczne jest jak najbardziej wskazane, a laser po zakończeniu leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zastanawia mnie to czy 2 tygodnie unieruchomienia to nie jest za mało ? - jeśli leczenie złamania było operacyjne z zastosowaniem drutów wystarczający jest opatrunek gipsowy na 2 tygodnie Dziecko ma 6 lat, niech upadnie, uderzy się w tą rękę.. co wtedy? - nie powinno nic się stać groźnego nawet w takim przypadku, druty wstawione w czasie zabiegu wystarczą, aby zabezpieczyć złamanie Nie chcę podważac decyzji lekarza, ale czy to postępowanie jest prawidłowe ? - tak Siostra również pytała o fizykoterapie, lekarz stwierdził iż nie jest w ogóle dziecku potrzebna.. ??? - o dalszym postępowaniu decyduje lekarz prowadzący, nie ma ewidentnych wskazań do takich zabiegów u dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ala Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi